I 2018 ønsker vi å bidra til at Nygårdsparken blir en lekeplass for det gryende gatemat miljøet i Bergen. I 2019 vil regelverket som tillater matvogner i Bergens byrom endelig bli en realitet, derfor er vi overbevist om at dette byr på en unik mulighet for å utforske hva god gatemat kan være og hvordan vi best kan bidra til en positiv matkultur i denne UNESCO matbyen.

I samarbeid med Bergen Kommune, restaurantnæringen i Bergen og andre aktører vil Hallaisen drive prosjektet i den nye Paviljongen i parkens øvre del.  Hver søndag er det familiekafe, verksteder for barn og gatemat inspirerte Pop Ups.  

Hvis vi ønsker å gi Bergen et gastronomisk løft bør det starte på gateplan med søkelys på lokale råvarer, tradisjoner og kompetanser. Mat i Parken er en arena for diskusjon og eksperimentering rundt lokal gatemat. Hvordan kan et spennende gatemat miljø bidra til et positivt løft for både by og nabolag? 

LYST TIL Å DELTA?

Har du en genial pop up ide og har lyst til å delta i Mat i Parken?  Lokalene i og utenfor Paviljongen i Nygårdsparkens øvre del, samt noe kjøkkenutstyr er tilgjengelig uten kostnader til godkjente deltakere som beholder all fortjeneste og utgifter selv. Det eneste vi ber om er god mat til folkelige priser. Vi anbefaler at matrettene på menyen er under 100 kroner

SØKNADSPROSESS

  • Skriv til oss med en kortfattet gatemat pop up ide. Hva skal du lage og hvorfor er det interessant?

  • Fortell oss om dine motivasjoner og matfilosofi, har du noe erfaring fra bransjen eller ikke? Det gjør ikke noe om du er amatør eller proff så lenge du har en god ide og gjennomføringsevne

WANT TO TAKE PART?

Do you have a brilliant pop up idea that you would like to showcase at Mat i Parken?  The space at the Nygårdsparken pavilion along with some basic equipment is available free of charge to approved participants. All profits and expenses are borne by the participant; we only ask for good food and reasonable prices and recommend that menu items cost under 100 kroners.

APPLICATION

  • Express your food idea in a clear and concise manner — what are you making? Why is it interesting?

  • Tell us about your motivations. Why are you doing this, what is your food philosophy and experience, if any? It doesn’t matter if you are a home cook or a professional chef, what counts is your food idea and its relevance to the Mat i Parken project


smoothie.jpg

Verksteder for Barn

Da paviljongen er spesielt tilrettelagt for de aller minste med lekeplass og trampoliner ønsker vi å tilby gratis verksteder og aktiviteter for barnefamilier rundt mat, kreativitet og lek.  Barn får bolstre seg både innendørs og ute i det grønne.  

Vi ønsker å spre matglede og nysgjerrighet blant barn og unge med særlig fokus på kortreiste råvarer, lokale mattradisjoner og inspirasjon fra alle verdensdeler.

 

Navn *
Navn
vegn1.jpg

Gatemat Pop Ups

God gatemat kan bidra til et mer fargerikt og spennende bymiljø og kan ha spesielt positive ringvirkninger for forskjellige nabolag og gjør dem mer attraktiv for både innbyggere og besøkende. 

Bergen har allerede et dyktig kulinarisk miljø som kribler etter å vise frem sine gatemat ideer og fra og med Mars 2019 oppfordres bransjen til å søke seg inn i ukentlige Pop Ups i parken.  All fortjeneste går til deltagerne selv, det eneste vi ber om er god mat og folkelige priser. 

Navn *
Navn